maandag 9 juli 2007

Met een watervliegtuig naar de Schotse lochs


Zij die er geweest zijn, weten het: Schotland kan je bedwelmen. Niet alleen door de Schotse whisky's, maar ook door de wonderlijke natuur, de kastelen en de gastvrijheid van de Schotten. Wat ons vooral kan prikkelen, zijn de ontelbare romantische lochs, vaak totaal afgescheiden van de bewoonde wereld. Lochs die veelal het decor zijn van boeiende verhalen en legendes, waarbij je twijfelt of het mythe of werkelijkheid is.

Op naar de kastelen aan de ‘lochs’
Veel van die mysterieuze lochs liggen liefelijk verscholen in de diepste hoeken van Schotland en zijn voor reizigers dus bijzonder moeilijk bereikbaar. Reisbutler geeft je alvast een tip om toch op ontdekking te kunnen gaan: huur een watervliegtuig. De piloten van Loch Lomond Seaplanes brengen je bv. naar de Highlands of naar de westelijke kant van Schotland, waar er honderden eilandjes uitgestrooid liggen met verlaten stranden. Of vlieg over de Argyll Forest en bewonder de loch-kastelen zoals ‘Inverary on Loch Fyne’ en ‘Kilchurn on Loch Awe’ (waar je trouwens schitterend kan overnachten!). De tochten met een watervliegtuig kosten 200 tot 300 euro per persoon.

Private cruises
Of verkies je liever de boot? Volg dan aan boord van je eigen jacht het Caledonisch kanaal dat ongeveer 100 km lang is en loopt van Inverness tot aan Fort William. Dit kanaal loopt langsheen de 3 meren: Loch Ness, Loch Oich en Loch Lochy (zeker onderweg stoppen bij de Banavie Distillery, de Single Malts zijn er heerlijk). Let wel, voor een dergelijke ‘private cruise’ heb je toch één week nodig. But who cares?

http://www.lochlomondseaplanes.com/

http://www.crownblueline.com/

Geen opmerkingen: