donderdag 26 juli 2007

Duiken in een Alpenmeer


De bodems van bergmeren herbergen vaak minstens zoveel schatten als de zeebodem. Afdalen naar de diepte dus voor een ontdekking van de grote meerbodems! Dat kan bv. als je verblijft in Avoriaz, in de winter een skistation van de Portes du Soleil dichtbij Morzine in de Haute-Savoie in Frankrijk. Vanuit Avoriaz geraak je in de zomer op het meer van Genève als je de veerboot neemt tussen Avoriaz en Thonon. In het meer van Genève, waar Mary Shelley “Frankenstein” schreef, zijn er duikplaatsen te over en je kan je laten begeleiden door de instructeurs van Caméleon.

Het wrak van Hirondelle
Als je voor de eerste keer gaat duiken, ontdek je zo de wrakken van vissersbootjes waarrond slakken, zeepaardjes, zalmforellen, baars, snoek, rivierduivel en kreeften leven. De meer geoefende duiker kan zich dieper laten zaken, naar de vele mysterieuze scheepswrakken die op de bodem van het meer rusten, zoals het wrak van Hirondelle. In de winter bieden Jean-Claude, David en de andere instructeurs van Caméléon trouwens ook ijsduiken aan, maar dan wel in het meer van Montriond.

Bereikbaarheid
Even schetsen hoe je in Avoriaz geraakt: vanuit Parijs rij je richting Chamonix via de A40. Je neemt de afslag Cluses (afslag n°18) en volgt Taninges via de D902. Daarna gaat het richting Les Gets en Morzine – Avoriaz. En de afstand van Morzine tot Avoriaz is nog zowat 15 km. Let wel: Avoriaz is een autovrij vakantieoord, maar er zijn parkeerplaatsen genoeg.

http://www.avoriaz.com/
http://www.cameleon-organisation.com/

Geen opmerkingen: