woensdag 4 juli 2007

Kanoën bij volle maan in Utrecht en dan overnachten bij Karel V


Moeilijke slaper? Utrecht heeft er iets op gevonden: je kan de stad 's nachts op het water per kano ontdekken. Je vertrekt voor zonsondergang en peddelt dan in de neervallende duisternis over de verlichte grachten en singels van het Nederlandse Utrecht. En amusant is het ook: onderweg kan je pauzeren in één van de vele Utrechtse cafeetjes. Het einde van de tocht is een ware climax onder allerlei donkere en lage bruggen door. Elke tocht wordt begeleid door een gids en duurt ongeveer 3,5 uur (de prijs is 12,50 euro per persoon). Vooral tof om te doen tijdens volle maan.

Grand Hotel Karel V
En als je voor de donkere nacht nog op zoek bent naar een kamer: zeker boeken in de Grand Hotel Karel V, het enige vijfsterrenhotel van de stad. Er zijn 70 kamers en 21 suites. Grand Hotel Karel V is de voormalige Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse Orde. Dit historisch hotel dateert uit de 14de eeuw. De naam verwijst naar Keizer Karel V die er verbleef - samen met zijn zuster Maria van Hongarije - voor het bijwonen van de Kapittelvergadering van de Orde van het Gulden Vlies in 1546. De sporen in het pand laten je de historie ervaren want tijdens je verblijf ontbijt je in de voormalige refter, wandel je door de gangen van het middeleeuwse klooster- en hospitaalcomplex en dineer je in de oude kloosterkeuken van brasserie 'Goeie Louisa'. Of op het zonnige terras, met zicht op de monumentale gevels van het Museumkwartier.

Dineren met zicht op de grachten
Als je voor je diner liever even het hotel verlaat, dan kunnen we zeker het stadskasteel van Oudaen aanraden. Dit kasteel uit de 12de eeuw ligt langs de Oudegracht, letterlijk dus de oudste gracht van Utrecht. In de kelderverdieping kan je een oude stoombierbrouwerij bezoeken en op de tweede verdieping van het kasteel wacht de lunch of het diner op je, met zicht op de wateraders rond Utrecht.

Geen opmerkingen: