woensdag 18 juli 2007

3 x charmehotel in Krakau


Krakau is na Warschau en Łódź de grootste stad van Polen. De stad ligt aan de Wisła in het zuiden van het land en was tot 1609 de voormalige hoofdstad van Polen. Ook vandaag is Krakau nog steeds een van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Bovendien bereik je de bestemming rechtstreeks vanuit Brussel of Amsterdam.
Uiteraard is de kerstperiode een ideaal moment om Krakau te bezoeken. Want elk jaar, begin december, wedijveren vele families in Krakau met elkaar met hun zelfgebouwde kerststallen, de zgn. ‘szopka’. En als je nu je tickets boekt via SN Brussels Airlines of LOT Polish Airlines kan je heel interessante tarieven krijgen. Mocht je het overwegen: de reisbutler selecteerde ter plaatse drie charmehotels in het hart van Krakau.

Hotel Copernicus
Hotel Copernicus, genoemd naar de befaamde Poolse astronoom, is de eerste. De Engelse krant de ‘Daily Telegraph’ omschreef het ooit als een van de mooiste stadhotels ter wereld. In dit vijfsterrenhotel vind je de mooiste fresco’s uit de Renaissance. Ook het restaurant, met het prachtige Renaissance-plafond, is een culinair bezoek waard. En zeker ook eens gaan zwemmen in het gewelfde zwembad in de kelders van Hotel Copernicus. Dit hotel biedt trouwens tussen 26 november en 26 december speciale kerstarrangementen aan.

Ostoya Palace Hotel
Een alternatief is Ostoya Palace Hotel, een voormalig 19de-eeuws paleis in het historisch hart van Krakau. De kamers van dit viersterrenhotel zijn stijlvol ingericht in pastelkleuren en handgemaakt meubilair siert de vertrekken. Sommige kamers hebben een jacuzzi en elk van de kamers heeft vloerverwarming in de badkamer.

Hotel Stary Krakow
Een van de jongste hotelaanwinsten in Krakau is Hotel Stary Krakow. Dit vijfsterrenhotel telt 53 kamers en ze zijn uniek dankzij het prachtige meubilair, het gebruik van exotisch hout, topkwaliteit marmer, Oosterse karpetten en zijde. Stijlelementen die een memorabel interieur creëren. In de historische kelders zijn een fitnessclub, een zwembad, een zoutgrot en een sauna te vinden.

1 opmerking:

david santos zei

Thanks for you work and have a good day