woensdag 11 juli 2007

Kreeft-arrangement op verlaten Schots eiland met overnachting in kunstige lodge

Overnachten in Schotland in een kunstige lodge

Jura is een Brits eiland van zowat 500 km2, onderdeel van de Binnen-Hybriden, aan de uiterste westkust van Schotland. En het is er op zijn minst gezegd bijzonder rustig: er wonen ongeveer 180 mensen. De hoofdplaats heet Craighouse en daar vind je een kerk, een pub en een hotel. Jura is – dat zeggen zelfs de meest volleerde optimisten – een moeilijk te bereiken eiland. George Orwell, die 1984 op dit eiland neerpende, omschreef het eiland Jura ooit als “an extremely un-getable place." And that’s how we like it.

Edelherten en single malts
Zij die tot nu toe het eiland al eens bezocht hebben, vinden daar goeie redenen voor: het is een dunbevolkt stukje wereld, met zowat 4.000 loslopende edelherten en de beste Schotse whisky. De single malts van Jura hebben sedert 1810 een onklopbare reputatie opgebouwd en de echte whisky-aficionado kent de complexe smaak van de 10, 16 en 21 jaar oude single malts (zachte den, honing, rook…heerlijk).

Exclusief en magisch overnachten: Jura Lodge
Een paar maanden geleden opende op Jura de Jura Lodge, een magisch hotel met vijf kamers, gebouwd naast de oude, befaamde whiskydistilleerderij van het eiland. Alle kamers, waarvan de badkamers zeezicht bieden, ademen een unieke en soms bizar-kunstige sfeer uit. Het eiland Jura met haar Jura Lodge is ideaal voor levensgenieters die hun verblijf willen combineren met jagen, vissen, kreeftenvangst, zeilen… en whisky-degustaties. Het eiland is ook een pleisterplaats voor stervelingen die gewoon willen genieten van de eeuwige stilte en relaxen op een eiland waar zelfs je GSM geen ontvangst heeft. Even totaal weg van de wereld dus en leven op de maat van Jura… Het weze je gegund.

Voor de liefhebbers van kreeft en whisky
Voor 2.200 euro krijg je Jura Lodge voor één week exclusief en de prijs voor een verlengd weekend (van vrijdag tot maandag) is 1.500 euro. De kok is niet inbegrepen in de prijs, maar dat kan geregeld worden. Zelf koken kan natuurlijk ook. En dan nog een tip: vanaf deze week start Jura Lodge met kreeft-arrangementen… En de whisky connoisseur kan ook een vijfdaags arrangement op maat boeken. Koffers pakken dus! En Reisbutler wacht je aan de voordeur van het hotel op ;)

Bereikbaarheid
Om het eiland Jura te bereiken, vlieg je het best vanuit Amsterdam of Brussel naar Glasgow. Vandaar neem je het openbaar vervoer naar de westkust van Schotland en dan een boot naar Jura.

Geen opmerkingen: