dinsdag 5 juni 2007

Uniek ontbijten in Londen

Fortnum & Mason in Londen is bijna hét toonbeeld van de Britse 'quality & tradition'. Het is genesteld in 181 Piccadilly, in hartje Londen. Het begon allemaal in 1707, als een kleine kruidenierszaak en het werd als snel een exponent van op-en-top 'Englishness'. Deze hofleverancier is vooral gespecialiseerd in voeding, thee, wijnen en likeuren. Fortnum & Mason is echter ook een van de beste plaatsen in Londen voor een typisch Engels ontbijt. Al is het spijtig dat St. James's Restaurant pas om 08.30 opent. www.fortnumandmason.com
Een alternatief dan. Harrods bv. Of nog sjieker en op zijn Holmes ontbijten of dineren in Simpson’s-in the-Strand. Dit luxe restaurant bevindt zich aan de Strand. Sherlock Holmes kwam hier wanneer hij een zaak met succes had opgelost. Metgezel Watson beschreef in 1902 met hoeveel plezier hij en Holmes hier in alle rust van hun ‘custard pie’ konden genieten terwijl het buiten zo druk was.Onder kristallen kroonluchters in de gigantische eetzaal herleven Victoriaanse tijden. Het knipmessend personeel (in pinguïnkostuum) bedient er al hondervijfenzeventig jaar even correct. Guiseppe, de gebochelde chefkok, komt langs de tafels met een zilveren tray, waarop hij achtentwintig dagen oude rosbief naar wens afsnijdt.

Geen opmerkingen: