vrijdag 29 juni 2007

Duits historisch hotel uit 1541: Hotel Krone


Hotel Krone in Assmanshausen (Rüdesheim) is een legendarisch hotel waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 16de eeuw. Sinds het begin van de Rijnromantiek was dit hotel de pleisterplaats voor tal van gekroonde hoofden, kunstenaars en bekende stervelingen à la Keizerin Sissi, Keizer Wilhelm I of Richard Strauss.

Voor de echte gourmands
Het hotel, gebouwd in de typische Rijnlandse vakwerkstijl, heeft 65 kamers en suites. De luxe- en superiorkamers hebben zicht op de Rijn, de standaardkamers kijken uit op de Höllenberg, een van de bekendste rodewijngebieden van Duitsland. Het restaurant presenteert internationale specialiteiten en dagverse producten uit het Rijnland. Met zijn gourmet-creaties gooit sterrenchef Jens Kottge hoge ogen in culinaire gidsen als Michelin, GaultMillau en Feinschmecker. Van onder de kurk komen de beste rode Spätburgunderwijnen uit het plaatselijke Assmanshausen, en de beroemde Rieslingwijnen, de witte parels van de regio Rheingau.

Lorelei in UNESCO-decor
De streek heeft tal van bijzonderheden te bieden: Assmanshausen heeft een gezellige dorpskern met historische huizen, wijncafés en shops. Met de rondvaartboten van de Rössler Linie kan je bijv. ook naar de legendarische Lorelei en naar het beroemde wijnstadje Rüdesheim.

Het Midden-Rijndal staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. Dus dat is het decor waarin Hotel Krone is gelegen... Je betaalt 160 euro voor een dubbele kamer, maar de arrangementen die het hotel aanbiedt zijn vaak interessanter: het Krone De Luxe arrangement in half pension voor 2 nachten kost tussen de 120 en de 140 euro per persoon.

Bereikbaarheid
Hotel Krone is bovendien makkelijk bereikbaar: Assmanshausen ligt op slechts 360 km van Brussel. Ideaal dus om er even tussenuit te knijpen...

Geen opmerkingen: