zondag 24 juni 2007

De beste chambre d'hôte van Frankrijk: Charme et Douceur de Rosiès


Charme et Douceur de Rosiès is in 2006 uitgeroepen tot de beste chambre d'hôte uitgebaad door Belgen in Frankrijk en ligt in het departement van de Tarn-et-Garonne (Midi-Pyrenées). Hier ervaar je de service en luxe van een vijfsterrenhotel, maar dan wel in de kleinschalige en intieme omgeving van een chambre d'hôte. Ook de gastronomie van het huis is zo verfijnd dat de keuken van gastvrouw Martine Defruyt gegarandeerd een Michelinster zou verdienen. Maar dat bestaat helaas nog niet voor B&B. Deze pientere dame, die ook wijndegustaties organiseert voor haar klanten, besteedt ook veel aandacht aan de decoratie van de tafel en de menukaart. Dus voor gezelligheid en gastronomie zit je in Charme et Douceur de Rosiès gebeiteld.

Zalig logeren in het Franse Dunes
Charme et Douceur de Rosiès telt 5 kamers, een buitenzwembad en twee gîtes die tot in de puntjes zijn afgewerkt. Ook het landgoed met de grote tuin en het zwembad zijn in de typische stijl van de streek gebouwd. De spitse torens die overal opduiken zijn van 'pigeonniers' of duiventorens. Deze doen vandaag meestal dienst als opslagplaats of als vakantiewoning. Dunes, het dorp waarvan Rosiès een gehucht is, is een schoolvoorbeeld van een 'bastide' - een versterkt middeleeuws stadje. En daar zijn er in de streek wel meer van te vinden (één van die pareltjes is Cordes-sur-Ciel). Voor de volledigheid nog dit: tussen Brussel en Dunes ligt 979 km Frans decor.

Prijs
Charme et Douceur de Rosiès is open vanaf 31 maart en je betaalt er 50 euro per kamer per nacht. Het ontbijt kost 9,5 euro en menu's worden geserveerd vanaf 30 euro.

http://castelrosies.free.fr/

Geen opmerkingen: