dinsdag 12 juni 2007

Luxe-ervaringen in Edinburgh


Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, weet haar bezoekers te betoveren met kastelen, middeleeuwse paleizen en landhuizen die getuigen van een turbulent verleden. In deze fascinerende stad met haar werelderfgoedgebouwen herinneren de straten en steegjes aan mythes en legendes van weleer.

Niet te verwonderen dus dat Edinburgh schrijvers heeft geïnspireerd tot de creatie van beroemde personages als Jekyll and Hyde, Sherlock Holmes en Harry Potter. Deze stad is geraffineerd en kan bijzonder luxueuze ervaringen opleveren. Reisbutler serveert het u op een plaatje…

Bij aankomst in Edinburgh word je met een Jaguar Sovereign afgehaald aan de luchthaven. Terwijl je van een glaasje Champagne geniet, brengen de chauffeurs van William Sleigh – die ook voor de Royal Family werkt – je naar het hotel Prestonfield, uitgeroepen tot meest sexy hotel van Europa en het enige 5* grand deluxe hotel van Schotland. Indien gewenst kan je ook met de helicopter gebracht worden. Prestonfield is een fantastisch boutique hotel, opgetrokken in een 17de-eeuws landhuis. In één van de privévertrekken van het hotel wacht je een zalige lunch voor twee, geserveerd door de beste tafelbutlers van Schotland. Heb je liever wat meer gezelschap, dan ben je uitgenodigd in Rhubarb restaurant voor een gastronomisch maal. Rhubarb is zo goed en zo exclusief dat je er een heel weekend zou willen genieten van de culinaire tovenarij van de chef.
Na de lunch staat een privébezoek aan The Royal Yacht Britannia gepland – het befaamde schip van de Queen. Of je kan ook achter de schermen gaan kijken bij de ‘première bijouterie’ van Edinburgh: Joseph Bonnar, 72 Thistle Street. En ingewijd worden in de wereld van edelstenen à la chrysoberyl, alexandriet of chiastoliet. Of je trekt naar Harvey Nichols’ waar meneer kan genieten van een wijn- en whisky tasting, terwijl mevrouw met een personal shopping assistant de topmerken van de mode laat passeren. ’s Avonds wacht het diner in Prestonfield of kan je de stad intrekken voor een romantische tête-à-tête. The Witchery by the Castle, eveneens een hotel, is in dat geval een sterke aanrader. De chef is er vooral beroemd voor zijn zeevruchten- en kreeftenschotels. Maar ook voor typisch Schotse gerechten zit je in dit gastronomisch toprestaurant gebeiteld.

En na een verdiende nachtrust heeft Edinburgh nog véél méér in petto...

Geen opmerkingen: