dinsdag 7 augustus 2007

Uitwaaien in Bretagne aan boord van "Le Renard"


Bretagne - voor de Bretoenen Breizh - vecht al honderden jaren voor een eigen identiteit en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de vier departementen Ille-et-Vilaine, Morbihan, Finistère en Côtes-d'Armor letterlijk een beetje buiten Frankrijk uitsteken.
Toeristisch gezien speelt Bretagne nog altijd haar grootste troeven uit aan de ongerepte kust. Of je nu gaat strandzeilen in de baai van de beroemde Mont-Saint-Michel of met een motorboot de Golf van Morbihan verkent, of zeilles volgt in Kerghelen: de wind en de oceaan zijn alomtegenwoordig. Nog een tip alvast van de reisbutler: als je iets meer budget hebt, beleef dan een avonturenvakantie in de voetsporen (of liever: het kielzog) van Robert Surcouf.
Deze Franse piraat maakte in de 19de eeuw de wereldzeeën onveilig aan boord van zijn zeilschip "Le Renard". Vandaag kan je een replica van dit schip huren en er een dag op uittrekken. Er is ruimte voor 16 personen, maar als je ook aan boord wil overnachten, dan is het max. aantal personen 11. Tijdens de tocht zijn er twee Franse matrozen aan boord en een kapitein.

Geen opmerkingen: