maandag 30 juli 2007

Gloednieuw en romantisch luxehotel in Parijs: Hotel Balzac Paris


Dit hotel is er een om in te kaderen: Hotel Balzac Paris, pas twee weken geleden geopend, op 16 juli. 'La scène parisienne' mag weer fier zijn op dit juweeltje dat twee eeuwen geschiedenis uitademt.

Romantische geschiedenis
Hotel Balzac Paris zag haar ochtendgloren aan het begin van de 19de eeuw: architect Rougevin kocht het gebouw dat toen nog “Le Domaine Beaujon” heette en gelegen was in de gelijknamige straat, Rue Beaujon. Rougevin opende er toen een salon voor hoge omes en ongekroonde heren die hielden van champagne. Het salon kreeg de naam “Les Folies Beaujon”.

In 1846, in volle Romantiek, werd het pand gekocht door de onbetwiste meester van het realisme en schrijver van de monumentale ‘Comédie Humaine’, een oeuvre van bijna honderd boeken met als doel de hele Franse maatschappij vast te leggen. Naam van de schrijver: Honoré de Balzac. Na zijn dood, in 1850, werd Rue Beaujon dan omgedoopt tot Rue de Balzac en gaf architect Paul Déchard “Les Folies Beaujon” een nieuwe bestemming: hij toverde het om tot Hotel Balzac Paris speciaal voor Monsieur Rit, directeur van de Parijse opera.

l’Art de Vivre in Parijs
Het hotel ligt op 50 m van de Champs-Élysées en telt vandaag in het totaal 57 kamers en 13 suites, waarvan de Suite Royale (met schitterend zicht op de Eiffeltoren) en de Suite Présidentielle de superlatieven zijn. Volgens interieurarchitecte Anne-Marie Sabatier is het hotel opgetrokken in “un style néo-classique, provoquant une confrontation des styles et des siècles”. Dus voor l’art de vivre op z’n Parijs, is dit dus een superadres.

Prijzen
De kamers kosten tussen de 420 en de 500 euro. De suites heb je vanaf 790 tot 3.000 euro per nacht. Voor het ontbijt betaal je 28 euro extra per persoon.

http://www.hotelbalzac.com/

Geen opmerkingen: